Παιδιατρική κλινική Παν. ΙωαννίνωνΗ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική ιδρύθηκε το 1979 και αρχικά εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» με διατελέσαντα πρώτο Διευθυντή τον αείμνηστο Καθηγητή Πέτρο Λαπατσάνη και μεταφέρθηκε το 1990 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αποτελεί τριτοβάθμιο κέντρο διάγνωσης και θεραπείας παιδιατρικών νοσημάτων στην περιφέρεια της ΒΔ Ελλάδας. Προσφέρει τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, προπτυχιακή εκπαίδευση σε φοιτητές Ε' και ΣΤ' έτους της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, τετραετή εκπαίδευση για την Ειδικότητα της Παιδιατρικής, εκπαίδευση σε σπουδαστές ΤΕΙ Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας και ακαδημαϊκό ερευνητικό έργο.

Στην Παιδιατρική Κλινική αντιμετωπίζονται ασθενείς με γενικά παιδιατρικά νοσήματα αλλά παρέχει και εξειδικευμένη φροντίδα και αντιμετώπιση σε παιδιά με ειδικές παθήσεις, όπως ρευματολογικές, νευρολογικές, αιματολογικές, νεφρολογικές, καρδιολογικές, γαστρεντερολογικές και αλλεργιολογικές.

Η κλινική εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα και καλύπτεται ιατρικά απο 7 μέλη ΔΕΠ, 9 ιατρούς ΕΣΥ και 16 ειδικευόμενους παιδιάτρους. Νοσηλευτικά υποστηρίζεται από 26 άτομα.

 

Καθηγήτρια Α. Σιαμοπούλου-Μαυρίδου
Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής