Τηλέφωνο: 2651009271

Άννα Χάλλα (υπεύθυνη λειτουργίας εργαστηρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, βιοχημικός)
Βασίλειος Χολέβας (βιολόγος, ΕΔΙΠ)
Αφροδίτη Παπαγιάννη (εργαστηριακός, ΕΤΕΠ)

Βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής

Πραγματοποιεί εξειδικευμένες εξετάσεις για τις ανάγκες της Παιδιατρικής Kλινικής, Εντατικής Μονάδας Νεογνών, αλλά και άλλων κλινικών του ΠΓΝΙ (Ενδοκρινολογίας, Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας, Νευρολογικής, Ψυχιατρικής, κα) αλλά και κλινικών του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» (Παιδιατρικής, Παθολογίας) καθώς Περιφερειακών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Οι κύριες εξετάσεις που πραγματοποιούνται για διαγνωστικούς σκοπούς είναι η δοκιμασία ιδρώτα, αντιγλιαδινικά αντισώματα (IgA και IgG), αντισώματα ενδομυΐου (IgA) και τρανσγλουταμινάσης (IgA), αμμωνία, μεταβολίτες της βιταμίνης D, υδροξυπρολίνη ούρων, οξαλικά ούρων, ινσουλινόμορφος αυξητικός παράγοντας I (IGF I) και η δεσμευτική του πρωτεΐνη IGFBP-3, επίπεδα αντιεπιλεπτικών φαρμάκων, αμινογλυκοσιδών και διγοξίνης.

Ο αριθμός αυτών των εξετάσεων ανέρχεται περίπου στις 6500 τον χρόνο. Πραγματοποιείται και ερευνητικό έργο που είναι σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές που εκπονούν διατριβές στον Tομέα Yγείας του Παιδιού, με μέλη ΔEΠ του ίδιου Tομέα ή άλλων Tομέων αλλά και σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια (Λάρισσας, ΑΠΘ, Αθηνών).